Over mij

Ik ben trainer en coach. 

Mijn carrière begon in het theater. Ik studeerde af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten. Ik werkte als actrice en theatermaker en was een van de artistiek leiders van een theatermakersgezelschap.

Toen ik naast mijn theaterwerk ook als trainingsacteur ging werken, realiseerde ik me na enige tijd dat mijn hart op het pad van leren, ontwikkelen en veranderen ligt. Daar voel ik me echt op mijn plek en kom ik tot mijn recht. Ik besloot het theater achter me te laten, ik ging Opleidingskunde studeren en ontwikkelde me verder als trainer en coach. Ook ontdekte ik dat echt duurzaam leren in mijn optiek niet plaatsvindt op de laag van kennis en vaardigheden, maar op een diepere laag; die van de identiteit.

Op zoek naar verdieping kwam ik onder meer terecht bij Phoenix Opleidingen, waar ik de driejarige Post HBO opleiding Professionele Communicatie volgde; een intensieve opleiding voor leiders en begeleiders die werkzaam zijn op het raakvlak van mens en organisatie. Gegrepen door het werken op de onderlaag volgde ik daarna nog de opleiding Systemisch Werken en een trainersopleiding voor ervaren trainers die werken op identiteitsniveau.

De systemische bril waarmee ik daar leerde kijken naar mensen en organisaties hebben mijn manier van werken sterk beinvloed.

Daar heb ik grondig mijn eigen geschiedenis, onderliggende dynamieken en patronen onderzocht. En dat blijf ik doen, omdat dat een proces is dat nooit af is.

Mijn eigen zoektocht gebruik ik ook veelvuldig in trainingen en coachingsgesprekken. Niet omdat ik nu weet hoe het werkt, of hoe het moet. Wel omdat het prettig is om begeleid te worden door iemand die zelf ook weet heeft van de thematiek waar je als deelnemer of coachee mee komt. Zonder dat het teveel over mij gaat, gebruik ik mijn eigen verhalen om deelnemers of coachees uit te nodigen om zelf op onderzoek te gaan.

Wanneer je met mij aan de slag gaat, kan je er van op aan dat ik iedere vraag die ik je stel, ook al eens aan mezelf heb gesteld.

Ik woon samen met Theun. In 2014 kregen we onze dochter Doris en in de zomer van 2017 is onze zoon Jonas geboren.

Wil je meer weten? Neem dan contact op.